roosendaalse bode 

20 december 2017

Roosendaal – Met ruim 40 jaar ervaring in de horeca
ben je bij Anita en het team van lunchcafetaria
Frietstore & More op het juiste adres voor een ruim
aanbod van verse friet, een lekkere lunch, een ruim
assortiment snacks en heerlijke maaltijden. Of het nu
een frikandel is of een luxe broodje carpaccio, alles
wordt er met passie en gevoel voor smaak bereid.

DOOR JOS OONINCX

Anita begon hun eerste cafetaria in 1985 in de Burgerhoutsestraat in Roosendaal. Vervolgens hadden ze een zaak in Oud Gastel, maar ze keerden na enkele jaren terug naar Burgerhout. Op zoek naar een nieuwe uitdaging opende ze in 2003 een cafetaria in de wijk Tolberg in Roosendaal. In een goedlopende zaak waar voornamelijk werd afgehaald werkte ze elf jaar met plezier, maar ze verkocht deze. Na enkele jaren begon het weer te kriebelen en wilde ze nog een keer iets heel nieuws opzetten. Het moest meer zijn dan alleen een cafetaria en zo ontstond het idee van Frietstore & More.


Dijkcentrum
Aan het Dijkcentrum 57 in Roosendaal kwam een zaak vrij. Anita vertelt: "Dit was voor mij de kans om mijn idee van het huidige lunchcafetaria uit te gaan voeren. Het Dijkcentrum met winkelend publiek is een
uitstekende locatie waar mensen gratis voor de deur kunnen parkeren.
Na een grondige verbouwing hebben we nu een zaak met een moderne uitstraling en 36 zitplaatsen. We bieden meer dan het gemiddelde assortiment met onze uitgebreide kaart. Vanaf de opening op 15 november is het dan ook onafgebroken druk geweest."


Meerwaarde
Er werd bewust voor de naam Frietstore & More gekozen. Anita: "Het begint al met de koffie waarbij Belgische pralines worden geserveerd. Verder hebben we een ruim hamburger assortiment,
lunchspecialiteiten, heerlijke ijscoupes en onze 'specials'.
Elke maand hebben we een aanbieding. In de maand december kunnen de mensen voor een speciale prijs genieten van Bourgondische biefstukreepjes van de haas met verse friet en garnituur en een ijscoupe naar keuze. Voor de allerkleinsten is er een kinderstoel en zijn er spelletjes."


Plannen
Plannen heeft Anita meer dan genoeg. "Als het team, waarin mijn twee dochters ook graag meewerken, goed op elkaar is ingespeeld richten we ons op het verzorgen van lunches en maaltijden voor de omliggende bedrijven.


Volgend voorjaar starten we een ijsformule met een ruim assortiment vers ijs en slagroom in leuke coupes voor groot en klein. Daarna maken we het plaatje compleet met een gezellig terras voor de zaak." Daarmee
maakt de naam Frietstore & More zich helemaal waar.


Reacties
De vele 'likes' op Facebook en de warme reacties tot nu toe beloven een mooie toekomst voor Anita en haar enthousiaste team.


De Lunchcafetaria